top of page

Waarom een partner-brand?


Founder Sikko Baltus legt uit, waar de passie voor Hoods for Hoods vandaan komt en wat hij hiermee in beweging wil brengen.

Hoods for Hoods is een Streetwear brand en conceptstore geboren in de Corona lockdown om lokale ondernemers op trotse wijze te verbinden; want we houden van de stad en willen dat zij succesvol blijft.

De eerste ‘Neighbourhoodies’ zijn gelanceerd voor Amsterdam Oudwest en Den Haag Scheveningen. Met deze Streetwear hoodies steun je daar lokale ondernemingen, terwijl we druk bezig zijn om nieuwe locaties, horeca en winkels te koppelen aan deze sociale collectie tijdens de 1.5meter maatschappij. “Het is een concept in ontwikkeling, waarmee ik creatieve ondernemers en stads-ondernemers wil koppelen om elkaar te helpen en vooral mooie projecten wil optuigen. In moeilijkere tijden moeten we samenwerken om succes te blijven boeken. Juist tijdens, maar ook na de Coronacriris.” Sikko heeft 12 jaar in meer dan 5 landen en steden gewoond, voordat hij vlak voor Corona naar Amsterdam verhuisde en alles dicht ging. (Daarvoor was het New York, Londen, Sydney en Parijs). “Een geweldig avontuur, dat ook vaak lastig was om steeds weer opnieuw iets op te starten. Maar je moet door en ik deed dat telkens net een beetje anders met een les van de ervaring in de stad daarvoor. Ik leerde vooral projectmatig te denken en op kleine successen te bouwen; uiteindelijk heb ik veel merken tot leven mogen brengen binnen de mooiste evenementen en mensen en merken mogen verbinden. Het is die event-industrie die zich nu moet aanpassen. En daar hoor ik bij... Dus die ervaring en mentaliteit wil ik nu toepassen binnen Hoods for Hoods om eigen concepten en collecties te ontwikkelen binnen een langer termijn plan: Je moet eerst wat neerzetten, voordat je het in beweging kunt brengen. Vandaar dit lokale initiatief als creatief speelterrein voor ondernemers.” Hoods for Hoods moet een partner-brand worden voor ondernemers, brands en initiatieven, waar ondernemerschap en design elkaar versterken op een manier die onze omgeving inspireert en tegelijkertijd toegevoegde waarde biedt.

De sociale Neighbourhoodies zijn daar de eerste vruchten van, waarbij 100% van de opbrengsten van deze sociale Streetwear hoodies ten goede zullen komen aan hun omgeving. Want welzijn van je buurt maak je samen, van het een komt het ander en samen bereik je meer.

Ben jij een locatie, een merk of een inspirerend concept, wie weet kunnen we dan iets moois lanceren...

Recent Posts

Follow Us

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
bottom of page